Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем-моля помагаите!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем-моля помагаите!

От доста време карам Алфа 166-такава една синичка,с кожени седалки,с големи гуми и газово.Та почнаха проблеми и при мен.От около 2 седмици не искат да ми църкат църкалките на предното стъкло.Не знам дали има някаква връзка,но проблема се появи точно когато смених маслото и ролката на баланс валовете.Закарах я на диагностика на наи-големия специалист из нашето и оклоните села.Дава грешка "low pressure liquid cleaners"(ниско налягане течност църкалки).Маистора беше категоричен-дебитомер!И така съм в момента в размисъл да сменям ли дебитомера,че ми писна да сменям части(датчик колянов вал,датчик температура,четки на стартер,аксиален лагер,реле мигачи) и проблема си остава все едно нищо не съм правил.Моля по компетентните за съвет.Благодаря предварително!
    164 td-1989,164 td-1993,166 2.4 jtd 20V-2004,ibiza 1.0i-2000,DELTA INTEGRALE 2.0 16V Turbo-1991

Първоначално публикувано от 164 td Покажи съобщение
    От доста време карам Алфа 166-такава една синичка,с кожени седалки,с големи гуми и газово.Та почнаха проблеми и при мен.От около 2 седмици не искат да ми църкат църкалките на предното стъкло.Не знам дали има някаква връзка,но проблема се появи точно когато смених маслото и ролката на баланс валовете.Закарах я на диагностика на наи-големия специалист из нашето и оклоните села.Дава грешка "low pressure liquid cleaners"(ниско налягане течност църкалки).Маистора беше категоричен-дебитомер!И така съм в момента в размисъл да сменям ли дебитомера,че ми писна да сменям части(датчик колянов вал,датчик температура,четки на стартер,аксиален лагер,реле мигачи) и проблема си остава все едно нищо не съм правил.Моля по компетентните за съвет.Благодаря предварително!
    Попово "майстор" + пипане на баланс вал = изтропал мотор внимавай колега, закачи си един манометър от отпреде до купето, да не пада налягането, че резко Олабват там ТС ките Моие и църкалките да са прифаналЕ.
    Fiat Punto 1.4GT 1996
    Hyundai Tucson 2.0 2007
    Renault Clio 1.5 2019

Comment

Как не съм се сетил до сега да си вържа едно такова манометърче за дясната чистачка с един тел!Там няма да ми пречи да виждам дупките като карам по черно.Гениално!Мерси много колега-имаш от мен почерпка на феста!
      164 td-1989,164 td-1993,166 2.4 jtd 20V-2004,ibiza 1.0i-2000,DELTA INTEGRALE 2.0 16V Turbo-1991

Comment

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
        Попово "майстор" + пипане на баланс вал = изтропал мотор внимавай колега, закачи си един манометър от отпреде до купето, да не пада налягането, че резко Олабват там ТС ките Моие и църкалките да са прифаналЕ.
        Аз колега имам проблем ,с налягането на маслото държи ми 7,5 атмосфери на 900 оборота,трее значи да скоча до Попово да и пипнат баланс валовете,или има и други решения.
        155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

Първоначално публикувано от 164 td Покажи съобщение
          Тва е дискутирано много пъти. Щом ти е low pressur-а на църкалките при ТС 16 V най-често става въпрос за необходимост да се почисти дросела. А може и свещите да са ти за смяна или пък да не са такива, каквито е указал производителят. Трее си ДенЗо супер-хептен-дибидюсИридиум повер или НЖК там квото беше
          ...
          155 1,6 TS 16V `96
          166 2,4 JTD `99
          147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

Всички сте в грешка, проблема се оправя със смяна на левия тампон на задна стабилизираща щанга с такъв от лада седмица (с престъргване), десния се слага от жигула 1200S за да дава наклон на камбъра и с това да създава разлика от 1.5 бара налягане между резервоара и картера (което всъщност е причината за описания проблем с пръскачите на чистачките). Лошото е, че не навсякъде знаят как правилно да престържат ладовия тампон така, че да изкара поне 3 милиона километра, ще трябва да поразпиташ за някой дето се занимава изключително с Алфи...
            Last edited by badmadafaka; d.m.y г., 08:14.

Comment

Аз все си мисля , че проблема е доста по-малък. Ако сложиш спортна течност за чистачки и смениш пръскалките със сини , трябва да се оправят нещата. Вероятно си ползвал преди друга течност , която не е била предписана в упътването от производителя. Иначе превантивно бих сменил църкалката с такава от VW GTI
              Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v Distinctive
              Fiat Punto Mk1 1.2 Fire
              Ex: BMW E61 530 Xi

Comment

Първоначално публикувано от RoMeO_156_GTA Покажи съобщение
                Аз все си мисля , че проблема е доста по-малък. Ако сложиш спортна течност за чистачки и смениш пръскалките със сини , трябва да се оправят нещата. Вероятно си ползвал преди друга течност , която не е била предписана в упътването от производителя. Иначе превантивно бих сменил църкалката с такава от VW GTI
                Не заблуждавай колегата, тва помага само при дизели
                ...
                155 1,6 TS 16V `96
                166 2,4 JTD `99
                147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

А майстора ти провери ли състоянието на късата щанга на термостата. Мисля, че проблема е в нея.
                  AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
                  Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                  sigpic

Comment

Ще ви вземе някой на сериозно и ще се види в приключения

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

В грешка сте. Всъщност проблема се оправя елементарно като се изкорубят задните седалки и се закъсят кабелите за суб-басите под задната кора. При това положение, напрежението на клюкарката се повишава с коефициент 1.012 и така помпата на църкалките получава повишено нарежение, съответно повече КПД, повече обороти и църка повече на джама. Поне при мен беше така решен проблема.
                      Чувал съм от приятел на мой приятел, който е от едно по-голямо село, съседно на нашто, който е присадил помпичка от КРАЗ-6140TE - 3-осен самосвал и е "легнала като зет при баба си".
                      Надявам се да съм бил полезен
                      Skoda Superb II 2.0TDI Laurin&Klement EX-Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99 Edizione Sportiva EX-Volvo S80 2.5D Summum

EX-Alfa Romeo 33 1.3 Boxer

Comment

И аз имах подобен проблем , колега. След доста ходене по мъките се оказа пробито гърне. Размених кабелите на левия и десния мигач и резултата е мн интересен...
                        sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

К'во ви стана бе хора? Да няма слънчеви изригвания днес?

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
                            Попово "майстор" + пипане на баланс вал = Припадашти Хонди V-теци и опели GSI . А представи си даже и без манометър .
                            sigpic
                            33-(1.3),(1.5 TI),(1.7 8V),(1.7 16V),145-(1.4TS),(2.0TS),(1.7 16V Boxer),146-(1.4TS),156-(2.4 JTD),(1.9JTDm),164-(2.0 V6 Turbo)
                            Само черна Алфа може да бие друга черна Алфа

Comment

... или просто се е запушил тройника преди пръскалките... Смени майстора, да не стане някоя беля.

Comment

Working...
                              X